Emésztőrendszeri érzékenység

Emésztőrendszeri szűrés

Az ételintolerancia enzimhiányos probléma, nem az immunrendszer váltja ki (ellentétben az ételallergiával, amelyben minden esetben az immunrendszernek van szerepe – azaz kóros választ ad az immunrendszerünk a táplálék elfogyasztása után).
Az evés után jelentkező tünetek hátterében az emésztőrendszer működési zavara (enzim hiány, vagy az enzim csökkent, vagy megszűnt aktivitása) áll. A táplálékintolerancia lehet átmeneti is, valamilyen alapbetegség kísérő tünete, ami az alapbetegség gyógyítása után elmúlik, de lehet, hogy épp az intolerancia áll néhány betegség kialakulásának a hátterében azzal, hogy megzavarja az emésztőrendszer harmonikus működését. Gyengébb, vagy erősebb formában rendszeresen jelen lehetnek a tünetek, de sok esetben évekig is fennállhat, különösebb tünet nélkül.

Az emésztőrendszeri érzékenység tünetei lehetnek:

  • puffadás érzés
  • gyengeség érzés
  • vitamin hiány (köztük a vas hiány)
  • gyakorta visszatérő gyulladások: pl. fogíny gyulladás, kötőhártya gyulladás vagy éppen a hölgyeknél visszatérő hüvelygyulladás és folyás
  • bőrön viszkető érzés, ekcémák, fejbőr korpásodásának kialakulása
  • bőr alatt zsírcsomók kialakulása
  • hajhullás kialakulásában lényeges szereppel bír a hormonális problémák mellett
  • pajzsmirigy betegségek kialakulását elősegíti, ezáltal a hormonrendszeri problémák kifejlődését
  • és amit nagyon kevesen tudnak: az egyre gyakrabban igazolható inzulin rezisztencia kialakulásában és fenntartásában is fontos szerepet játszik

Az emésztőrendszeri érzékenység, az inzulin rezisztencia kialakulásában játszott szerepe miatt sajnos hozzájárul a hormonális rendszer felborulásához – hölgyeknél van ennek kifejezett jelentősége a PCOS, fokozott szőrösödés, jelentős mértékű elhízás, cikluszavarok, valamint a meddőség kialakulása miatt – továbbá a későbbi életkorban megjelenő úgynevezett időskori, 2-es típusú cukorbetegség kifejlődéséhez vezethet el.

Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az emésztőrendszeri érzékenység fontos szerepet tölt be számos betegség kialakulásában!

 

Az intoleranciát okozó anyag pontos beazonosítását egy u.n. elektroimpedanciás SALVIA készülékkel végezzük. Ennek segítségével mintegy 220 féle élelmiszerre, 140 féle adalékanyagra, néhány vegyi anyagra, baktériumra, vírusra és gyógynövényre tesztelhetjük az érzékenységet. A szűrés mindössze fél órát vesz igénybe, melynek végén azonnal kézbe adjuk az eredményt és ha szükséges ellátunk a megfelelő tanácsokkal is.

Cím: Budapest IX. ker. Viola utca 27.-29. (utcai bejárat a Balázs Béla utca felől) orvosi rendelő

 

Bejelentkezés elemzésre: 06(30)2696994

Élelmiszer érzékenység mérése

Tovább az eszköztárra